Over ons

Bij Arts Food Products hebben we veel kennis van biest en de biochemische werking die deze voedzame vloeistof kenmerkt. Als toonaangevend bedrijf in de sector zijn we gespecialiseerd in het inzamelen van biest van de eerste melking onder de naam Biest.nl. We hebben grip op een zorgvuldige productie van biestpoeder waarbij onder andere de antistoffen intact blijven.

 

Het biestpoeder brengen we in geheel Europa onder verschillende merken op de markt. Met jarenlange ervaring en diepgaande kennis van biest, zijn wij uw vertrouwde partner voor alles wat met biest te maken heeft.

 

Onze Toewijding aan Kwaliteit

Ons toegewijde team begrijpt het belang van biest als de eerste melk die moederdieren aan hun jongen geven. De biest van de eerste melking beschikt over alle componenten die een jong dier nodig heeft om de eerste levensweken te overleven en is van onschatbare waarde voor de gezondheid en ontwikkeling van jonge dieren.

 

Biest biedt immuniteit, groei, bezit antivirale en antibacteriële componenten zoals lactoferrine, lactoperoxidase en lysozymen en draagt bij aan een goedwerkende darmfunctie. Bij Arts Food Products streven we naar de hoogste kwaliteitsnormen in de hele keten, van het verzamelen van biest bij de melkveehouders tot het verwerken en verpakken van biestpoeder.

 

Onze Activiteiten

Inzamelen van biest:

We verzamelen biest van zorgvuldig geselecteerde melkveehouders en houden de kwaliteit van de biest, uitgedrukt in antistoffen per liter, nauwgezet bij. Een koe geeft gemiddeld 8 liter biest. Ongeveer 4-5 liter hiervan gaat naar het kalf. De resterende biest nemen wij over van de melkveehouder. De ingezamelde biest wordt door een extern laboratorium geanalyseerd op het gehalte antistoffen. Dit gehalte bepaalt de kwaliteit van de biest. Dat is belangrijk voor zowel de melkveehouder als voor ons eindproduct.

 

De antistoffengehaltes koppelen wij terug naar de leverende melkveehouder. De data die voortkomen uit de biestanalyses houden we voor de melkveehouder overzichtelijk bij in de BiestApp, waar ook het verloop van de kwaliteit over tijd en een benchmark met de regio terug te vinden is. Op deze manier kan de melkveehouder de biestkwaliteit in de gaten houden en corrigeren indien dit nodig is.

 

Verwerking van biest en het mengen en verpakken:

Door een uniek productieproces wordt de biestmelk onder lage temperatuur verwerkt tot poeder, waarbij diverse belangrijke componenten, waaronder antistoffen, behouden blijven. Het poeder vullen we af in diverse verpakkingen en brengen we onder diverse merken op de markt: voor kalveren, geitenlammeren en schapenlammeren, alpacaveulens en biggen.

 

Het biestpoeder is verkrijgbaar onder verschillende merknamen en voldoet aan de hoogste normen voor zuiverheid en voedingswaarde. Wij kunnen biestpoeder mengen met ingrediënten op wens van onze klanten. We werken volgens de richtlijnen van GMP+ B1 en volgen de nieuwe wet- en regelgeving omtrent biest en biestverwerking op de voet.

 

Kennis:

We werken in de wereld van biest sinds 2008 en hebben veel diepgaande kennis opgedaan over biest en de biochemische werking ervan. Met onze uitgebreide kennis van biest bieden we advies en training om u te helpen de voordelen van biest optimaal te benutten.

 

Onze Missie

Bij Arts Food Products is onze missie om de gezondheid en het welzijn van jonge dieren te ondersteunen door hoogwaardige biestproducten en expertise op het gebied van biestkennis te bieden. We geloven in de kracht van biest en de impact die het kan hebben op de groei en vitaliteit van jonge dieren.

 

Neem Contact met Ons Op

Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze diensten en producten. Samen kunnen we de voordelen van biest benutten en de gezondheid van jonge dieren verbeteren. Bij Arts Food Products zijn we trots op onze toewijding aan kwaliteit en expertise op het gebied van biest en biochemische activiteit van dit product.

 

Arts Food Products BV
Sigarenmakerstraat 5
5232 BJ ‘s-Hertogenbosch
Nederland

Tel.: (+31) 073 737 0129
Mail: contact@artsfoodproducts.nl
Web: www.artsfoodproducts.nl

 

Dank u voor uw interesse in Arts Food Products. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de wereld van biest en de gezondheid van jonge dieren.