Welke biggen krijgen extra biest?

Welke biggen krijgen extra biest?

Biest is voor biggen in de kraamstal essentieel. Biest is namelijk de enige bron van antistoffen voor biggen in dit stadium. Te weinig biest leidt tot een verminderde weerstand en hierdoor zijn biggen vatbaarder voor ziekten. Een tekort aan biest in de kraamstal kan tot in een latere levensfase effect hebben.

 

Arts Food Products BV heeft het product PorcaCol® ontwikkeld en op de markt gebracht. PorcaCol® geeft een extra ‘boost’ aan zowel energie en antistoffen. Deze antistoffen zijn afkomstig van 12-uurs koeienbiest waar PorcaCol® voor het grootste deel uit bestaat (80%). Daarnaast is PorcaCol® een leverancier van energie doordat het dextrose (snel beschikbare energie) en maltodextrine (beschikbare energie gedurende een langere tijd) bevat.

 

Niet alle biggen hebben perse PorcaCol® nodig om te overleven. PorcaCol® wordt met name ingezet bij de kleintjes, magere biggen en de koudliggers. Biggen die te weinig biest hebben gehad, zijn makkelijk herkenbaar aan de volgende eigenschappen (Varkenssignalen®):

 

- Kromme rug
- Kop omlaag
- Ingevallen flanken
- Dun achterlijf

 

Door het gebrek aan antistoffen tegen mogelijke infecties zijn deze biggen vatbaar voor ziekten. Ook zullen de darmen minder goed ontwikkelen, omdat de big geen of te weinig groeifactoren uit de biest heeft opgenomen.

 

PorcaCol® is niet alleen leverancier van antistoffen (IgG, IgA en IgM) en energie (dextrose en maltodextrine). PorcaCol® heeft ook een prebiotisch effect, waardoor het bijdraagt aan de darmgezondheid door het leefmilieu voor goede bacteriën te optimaliseren.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Producten